A Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány a nevéhez híven az Óbudai Egyetem fenntartására jött létre.

Tevékenységeink fő célja az oktatás minőségének fejlesztése, valamint a hallgatók jóllétének elősegítése sport-, kulturális- és szabadidőprogramokon keresztül. Ezen célok megvalósítására az alapítványban négy fő egység van jelen, úgymint az Óbudai Egyetem, a Római Nonprofit Kft., a Science Pillar Nonprofit Kft., valamint a Széchenyi Alapok Zrt.

Telt ház volt az Egyetem Zene első alapítványi rendezvényén

Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívót és Balázs János Kossuth-díjas zongoraművészt hívta vendégül a Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány az Egyetem Zene programsorozat első rendezvényére. Az Óbudai Egyetem hallgatóinak szervezett eseménysorozat célja többek között az, hogy a fiatalokhoz közelebb hozza a klasszikus zenét, sikeres és tehetséges példaképek, művészek és sportolók által élményt, motivációt és feltöltődést nyújtson számukra.

A Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány kuratóriumát képviselő Molnár Attila köszöntötte a közönséget, köztük a szép számmal megjelent hallgatókat: „Attól függetlenül, hogy műszaki egyetem vagyunk, fontos feladatunknak tekintjük a kultúra terjesztését is.  Az első ilyen programsorozatnak az »Egyetem Zene« nevet adtuk, hogy az egyetemi hallgatók közelebb kerüljenek a zenéhez.” Az első programon a kiemelkedő teljesítményt nyújtó példaképek népszerűségét az is jelezte, hogy zsúfolásig telt az Óbudai Társaskör színházterme március 7-én. A vendégekkel Becze Szilvia rádiós műsorvezető beszélgetett az Óbudai Társaskörben, ahol többek között arra is választ kaphattak az érdeklődők, hogy milyen út vezet a sikerhez, és hogyan tartsuk fenn a motivációt
a legnehezebb körülmények között is.”

(forrás:uni-obuda.hu)