A Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány a nevéhez híven az Óbudai Egyetem fenntartására jött létre.

Tevékenységeink fő célja az oktatás minőségének fejlesztése, valamint a hallgatók jóllétének elősegítése sport-, kulturális- és szabadidőprogramokon keresztül. Ezen célok megvalósítására az alapítványban négy fő egység van jelen, úgymint az Óbudai Egyetem, a Római Nonprofit Kft., a Science Pillar Nonprofit Kft., valamint a Széchenyi Alapok Zrt.

Megállapodás az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiával

Együttműködési megállapodást kötött a székesfehérvári Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia és az Óbudai Egyetem, amelynek köszönhetően a felek sporttudományi kutatásokban, illetve hosszabb távú életpályamodell kidolgozásában is segíthetik egymást – számolt be prof. dr. Kovács Levente rektor. A február 29-i eseményen részt vett dr. Cser-Palkovics András, a város polgármestere, a Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke is.

A jövőben több területen is közösen dolgozhat a sportolókért és a hallgatókért az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, valamint az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara. A felek együttműködésben rögzítették, hogy segítik egymás munkáját, így az akadémia sportolói egyéni tantervvel akár az egyetem sportolói programjában is részt vehetnek. Az Óbudai Egyetemen arra is lehetőségük lesz a jégkorongozóknak, hogy felkészüljenek a sport utáni életre, hiszen jelenleg is elérhető például a sportközgazdász képzés is.
(forrás: uni-obuda.hu)