A Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány a nevéhez híven az Óbudai Egyetem fenntartására jött létre.

Tevékenységeink fő célja az oktatás minőségének fejlesztése, valamint a hallgatók jóllétének elősegítése sport-, kulturális- és szabadidőprogramokon keresztül. Ezen célok megvalósítására az alapítványban négy fő egység van jelen, úgymint az Óbudai Egyetem, a Római Nonprofit Kft., a Science Pillar Nonprofit Kft., valamint a Széchenyi Alapok Zrt.

Az első ütem átadása Székesfehérváron

„Az egyetemek a gazdasági és társadalmi átalakulás motorjai kell, hogy legyenek” – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter úr az Óbudai Egyetem Mechatronikai Tudományos és Innovációs Parkja első ütemének átadásán, Székesfehérváron. Az Egyetem Napja rendezvénysorozat keretében november 21-én és 22-én az Egyetem mindhárom, a székesfehérvári mellett a kaposvári és zsámbéki fejlesztések elindulásáról is számot adtak a projekteket irányító szakemberek.

„Az innovációmenedzsment, a befektetői szemlélet és a gazdaság szereplőivel egyre szorosabb együttműködés az Óbudai Egyetem jövőjének meghatározó pillérei, és ezekre épülnek tudományos és innovációs parkjaink is” – emelte ki Prof. dr. Kovács Levente rektor. A zsámbéki projekt bemutatásán Marczinkó Zoltán, a Pénzügyminisztérium, a kaposvárién pedig Bódis László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára vett részt.

Forrás: OE Facebook-oldal