A Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány a nevéhez híven az Óbudai Egyetem fenntartására jött létre.

Tevékenységeink fő célja az oktatás minőségének fejlesztése, valamint a hallgatók jóllétének elősegítése sport-, kulturális- és szabadidőprogramokon keresztül. Ezen célok megvalósítására az alapítványban négy fő egység van jelen, úgymint az Óbudai Egyetem, a Római Nonprofit Kft., a Science Pillar Nonprofit Kft., valamint a Széchenyi Alapok Zrt.

Multifunkcionális sportpálya az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Kollégiumának udvarán

Multifunkcionális sportpályát avattunk az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Kollégiumának udvarán Dr. Cser-Palkovics András kuratóriumi elnök úrral, Székesfehérvár polgármesterével. A sport területét érintő számos pozitív változás történt az Óbudai Egyetemen az elmúlt években. Az oktatás és kutatás színvonalának folyamatos emelése mellett nagy hangsúlyt fektet az egyetem vezetése és fenntartója arra, hogy a hallgatókat és a munkatársakat egészségtudatos életmódra ösztönözze.

Az idei tanévtől kötelező a testnevelés alapszakokon, így a korábbi 1700 helyett 5500-6000 hallgató sportolhat rendszeresen a kiírt 170 testneveléskurzus keretében.

Sportközgazdász-képzés indult Székesfehérváron, ami iránt igen nagy az érdeklődés. Az egyetemen több sportszakosztály is működik, munkatársainkat számos módon igyekszünk mozgásra ösztönözni. Kiemelt célunk a sportcélú infrastruktúra fejlesztése is, ennek érdekében újítottuk fel óbudai szabadtéri, multifunkciós sportpályánkat.

A pálya futball- és kézilabdamérkőzésekre is alkalmas, emellett négy streetball- és egy röplabdapálya várja a hallgatókat és egyetemünk minden polgárát. A projekt 40 millió forintból valósult meg.

Forrás: OE Facebook