A Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány a nevéhez híven az Óbudai Egyetem fenntartására jött létre.

Tevékenységeink fő célja az oktatás minőségének fejlesztése, valamint a hallgatók jóllétének elősegítése sport-, kulturális- és szabadidőprogramokon keresztül. Ezen célok megvalósítására az alapítványban négy fő egység van jelen, úgymint az Óbudai Egyetem, a Római Nonprofit Kft., a Science Pillar Nonprofit Kft., valamint a Széchenyi Alapok Zrt.

Tanévnyitó: 2023. szeptember 11.

A mai napon elindult a 2023-24-es tanév

Jó ma az Óbudai Egyetem polgárának lenni!

Mindez nem csak azért, mert történelme során a legtöbb hallgatót vettük fel az idei felvételi ciklusban. Hanem elsősorban azért, mert a minőségi felvételi követelményeket a műszaki és informatikai területeken egyedüli modellváltott intézményként mi tartottuk meg 2023-ban. Ezáltal Bizonyítottuk, hogy méltán vagyunk hazánk leggyakorlatorientáltabb műszaki felsőoktatási intézménye! Felnőttünk a feladathoz: a 144 éves, főiskolai hagyományokban gyökeredző Óbudai Egyetem igazi egyetemmé nőtte ki magát a fiatal 14 éves múltjával!

Ma minden harmadik mérnök Magyarországon az Óbudai Egyetem volt hallgatója. A Diplomás Pályakövető Rendszer tanúsága szerint, az Óbudai Egyetem diplomájával rendelkező friss diplomások 94%-a alig egy hónapon belül helyezkedik el olyan területen, amelyen végzett, vagyis szakterületének megfelelően! Ezek az adatok méltán bizonyítják, hogy jól döntöttek, amikor bennünket választottak!

Prof. Dr. Kovács Levente
Forrás: OE Facebook